Amandelkoek met frambozen- Libelle

Deeg: 375g bloem * 125ml melk * 21g verse gist * 75g suiker * 75g boter * snuifje zout * vetstof (vorm)

Amandelgarnituur: 80g fijne suiker * 1 el honing * 20g boter * 1 dl room * 200g amandelschilfers

Vulling: 100g frambozen * 100g bosbessen * ½ pakje puddingpoeder * ½ l melk * 30g fijne suiker * 1 pakje vanillesuiker * 60g boter * 2 eieren * 2dl room

Los de gist op in de lauwe melk. Voeg er de andere deeg-ingrediënten aan toe en bewerk tot een homogeen deeg. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Rol het uit en leg het in een groot, goed ingevet bakblik. Laat het nog 30 minuten rijzen. Verwarm de room met de suiker, de honing en de boter, tot de suiker gesmolten is. Strijk het mengsel uit op het deeg en strooi er de amandelschilfers over uit. Bak de koek ongeveer 30 minuten op 180°C. Laat hem wat afkoelen op een rooster. Spoel de frambozen en bosbessen af. Klop de eieren los met het puddingpoeder, de suiker, de vanillesuiker en 2el koude melk. Breng de resterende melk aan de kook met de boter. Giet, van het vuur af, de kokende melk bij het eimengsel en roer voortdurend. Laat de pudding indikken op een zacht vuur. Blijf goed roeren. Giet hem in een koude kom en laat wat afkoelen. Schep de bessen door de pudding. Klop de room stijf en spatel hem luchtig door de pudding. Snij met een groot, scherp mes de koek horizontaal doormidden. Strijk de pudding uit op de onderste helft, zet de bovenste erop. Zet de koek minstens 1 uur in de koelkast voor u hem opdient.

14