Pompoen-wortelsoep (Pittige gerechten – Veltman Uitgevers)

pompoen-wortelsoep

40g boter * 1 grote uit, gesnipperd * 2 teentjes knoflook, geperst * 500g wortels, in plakjes * 1,2dl sinaasappelsap * 750g pompoen, geschild en grof gesneden * 1,5l kippenbouillon * 1el geknipt bieslook * kruidenscones of brood voor erbij

Smelt de boter in een grote pan op een matig vuur en fruit de ui 5min. Doe de knoflook en wortel erbij en bak deze 5min.mee, tot ze zacht worden. Schenk het sinaasappelsap erbij en breng dit op hoog vuur aan de kook. Voeg de pompoen, bouillin en 5dl water toe en breng alles opnieuw aan de kok. Draai het vuur laag en laat de soep 30min. sudderen, tot wortel en pompoen zacht zijn. Mix de soep tot je een smeuïge massa hebt. Voeg desgewenst nog wat bouillon voor een dunnere soep. Schenk de soep in de schoongemaakte pan en verwarm hem. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel over de soepkommen. Strooi er wat geknipt bieslook over en geef er kruidenscones of brood bij.