Zoetwatergarnalensoep met citroengras / (KAV)

1 sjalot * 2 preiwitten * 2el olijfolie * 1 tot 2 stengels citroengras * peper * verse koriander * 1,5l groentebouillon * 400gr gepelde scampi's

Pel de sjalot en versnipper hem. Was de preiwitten en snipper ze zeer fijn. Stoof de sjalot in de olijfolie en voeg vervolgens de prei toe en laat hem meestoven. Snijd het citroengras in twee en voeg het bij de bouillon. Laat de bouillon afgedekt op een zacht vuur gedurende 15minuten trekken. Verwijder de stukken citroengras. Voeg de gepelde scampi's toe (verwijder het darmkanaal). Laat dit alles gedurende 8 minuten koken. Indien je in plaats van scampi's garnalen of een zeevruchtenmengeling gebruid, voeg deze dan enkele voor het einde van de kooktijd toe. Kruid de soep met peper en gehakte koriander en dien onmiddelijk op.