Kippensoep met mie en kerrie (Kom gerechten – Veltman Uitgevers)

180g gedroogde dunne eiermie * 2 el arachideolie * 2 kipfilets * 1ui, in ringen * 1 kleine verse rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden * 1 el fijngehakte verse gember * 2el Indiaans kerriepoeder * 7,5dl kippenbouillon * 8dl kokosmelk * 300g paksoi, in lange repen * 20g vers basilicum, in stukjes gescheurd

Kook de mie 3-4 min. in een grote pan met kokend water tot hij gaar is. Laat hem goed uitlekken en zet hem apart. Veeg de pan schoon en droog. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten in 5 min. gaar. Haal hem uit de pan en houd hem warm. Doe de ui in de pan en bak hem 8 min. op laag vuur, tot hij zacht maar niet bruin is. Doe de chilipeper, de gember en het kerriepoeder erbij en bak nog 2 min. Giet de bouillon erbij en breng deze aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 20min. zachtjes koken. Snijd de kip diagonaal in dunne plakken. Doe de kokosmelk in de pan en laat hem zachtjes 10 min. mee koken. Voeg de paksoi toe en kook hem 3 min. mee. Roer het basilicum erdoor. Verdeel de mie over vier diepe kommen. Leg er plakken kip op en schep de soep erover. Serveer meteen.