Aziatische kippensoep met noedels / Jamie Oliver – Jamie’s Kookrevolutie

Klein handsvol cashewnoten * 1el gemengde zaden (pompoenzaad, maanzaad, zonnebloemzaad) * 2 kipfilets * 2tl vijfkruidenpoeder * zeezout en zwarte peper * olijfolie * verse gemberwortel ter grootte van een duim * ½ tot 1 rode Spaanse peper * kippenbouillonblokje * 100g rijstnoedels * handsvol peultjes * 4-6 asperges * 6 babymaïskolfjes * sojasaus * limoen * klein handsvol spinazieblaadjes

Zet een ketel water op. Zet een middelgrote koekenpan of wok op hoog vuur en doe de cashewnoten en zaden er meteen in. Zet een grote pan op hoog vuur. Vul die pan met een liter kokend water uit de ketel en leg er een deksel op. Hussel de noten en zaden om tot ze goed warm zijn, dat duurt een paar minuten. Snijd intussen de kipfilets in de lengte in drie stukken en doe ze in een kom. Bestrooi de stukjes kip met vijfkruidenpoeder en een snuifje zout + peper en roer ze om. Schep de noten en zaden als ze klaar zijn op een bordje. Zet de lege pan terug op hoog vuur. Giet er een scheut olijfolie in, doe de stukjes kip erbij en bak ze in 5 minuten goudbruin terwijl je ze nu en dan omschept. Schil, terwijl de kip staat te bakken, de gemberwortel en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de Spaanse peper in ringetjes. Verkruimel het bouillonblokje in de pan kokend water. Doe de helft van de peper, alle gember, de noedels, de peultjes, de asperges, de maïskolfjes en 2el sojasaus bij de bouillon. Breng het aan de kook en laat het al roerend 2 tot 3 minuten koken. Snijd de limoen doormidden en knijp het sap erbij. Tegen de tijd dat de noedels en de groenten gaar zijn, is ook de kip klaar. Als de kip gaar is haal je de stukjes uit de pan en snijd ze allemaal doormidden, zodat de sappige binnenkant zichtbaar is. Verdeel voor het serveren de spinazieblaadjes over twee kommen en schep er de bouillon, de noedels en de groenten op. Verdeel de stukjes kip erover en bestrooi ze met de geroosterde zaadjes, de cashewnoten en de rest van de peper.