Sint Clements (De cocktail bijbel / Stuart Walton)

2 sinaasappels * 1 citroen * 1 el suiker, of naar smaak * 5el water

Was de sinaasappels en citroen en schil ze; schil het witte velletje niet mee. Verwijder het witte velletje en gooi het weg. Doe de schillen met de suiker en het water in een pan. Zet op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en druk de schillen tegen de zijkanten van de pan zodat de olie vrijkomt. Dek de pan af en laat afkoelen. Verwijder de schillen en gooi ze weg. Pureer de sinaasappels en citroen en zoet het vruchtenpulp door de afgekoelde siroop erbij te schenken. Laat 2-3 uur staan. Zeef de vruchtenpulp en druk aan in de zeef zodat er zo veel mogelijk sap uitkomt. Schenk in een hoog glas gevuld met ijsgruis en garneer met schijfjes sinaasappel en citroen.