Salade van appels en noten (Heerlijke saladerecepten à la carte / De Ballon)

Ca 500g kropsla, krulandijvie, romeinse sla, ijsbergsla, radicchio, eikenbladsla, ... * 1 selderijstengel * 2 zoete appels * 2 el citroensap * 4 kleine radijsjes * 2 el calvados * 12 halve walnoten * 60g emmentaler * 3 el notenolie * zout en versgemalen zwarte peper Was selderie, sla en appels.

Snij de ongeschilde appels in niet te kleine stukken en doe ze in een ondiepe kom met een half glas water en het citroensap. Dompel ze onder, zodat het vruchtvlees niet bruin wordt. Snij de emmentaler in blokjes van ca. 1 cm; snij de selderij in dunne blokjes; snij de radijsjes in papierdunne schijfjes; snij de kaas in kleine blokjes van max. 1cm. Maak de slabladeren los en doe ze in een grote slakom. Voeg de selderij, de radijsjes, de walnoten en de emmentalerblokjes bij de sla. Besprenkel de sla met calvados en de olie, en meng alles. Voeg zout en peper toe. Haal de stukjes appel uit het water en voeg ze bij de sla. Dien onmiddelijk op.