Rijstsalade met knapperige groenten (Libelle)

200g langkorrelrijst * 4 grote bladeren ijsbergsla * ½ courgette * 100g doperwtjes * 2 tomaten * ½ komkommer * 30g rozijnen * 1dl earl grey thee * 1tl rijstazijn * 2el sojaolie * peper en zout

Kook de rijst gaar in gezouten water. Laat hem goed uitlekken. Week de rozijnen in de thee. Spoel de sla en de courgette. Snij deze laatste in blokjes en stoom of blancheer ze 2 minuten, samen met de doperwtjes. Pel de tomaten. Snij ze in blokjes. Snij ook de komkommer in blokjes. Vermeng de rijstazijn met de sojaolie en een snuifje peper en zout. Vermeng de rijst met de uitgelekte rozijnen, de doperwtjes, de tomaten, de courgette en de komkommer. Doe er de vinaigrette bij en schep om. Leg op elk bord een groot slablad. Schep er een portie rijstsalade op. Vouw het slablad erover.