Salade van garnalen, prosciutto en rucola (Kom gerechten – Veltman Uitgevers)

4 romatomaten, in de lengte in vieren * 1 teentje knoflook, gehakt * 80ml olijfolie * 8 plakken prosciutto * 20 rauwe middelgrote garnalen, gepeld, schoongemaakt en in de lengte gehalveerd * 2tl balsamicoazijn * 2 avocado’s, zonder pit en in dunne plakken * 60g jonge rucola

Verwarm de oven voor op 140°C. Doe de tomaat in een schaal, voeg wat knoflook, 1 el van de olie en wat zout en peper toe en schep alles op. Leg de partjes tomaat op een bakplaat en rooster ze 1 ½ uur. Haal ze uit de oven. Bestrijk de prosciutto licht met wat van de overgebleven olijfolie. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en bak de prosciutto in twee porties in 3-4 minuten aan elke kant krokant. Laat hem uitlekken op keukenpapier en dep overtollige olie weg. Breek hem in stukjes. Verhit een grillpan en bestrijk hem dan licht met olie. Bak de garnalen in twee porties 2 min. aan elke kant. Bestrooi ze met zout en peper en leg ze in een grote schaal. Voor de dressing: meng het restant olijfolie en de balsamicoazijn. Doe de tomaat, prosciutto, avocado en rucola bij de garnalen in de schaal. Giet er 1 el dressing bij en schep alles voorzichtig om. Druppel de rest van de dressing erover en serveer.