Kaasmuffins met chocolade - LIbelle

voor 12 stuks: 150g boter * 175g suiker * 4 eieren * 50g platte kaas * 25g roomkaas (type Philadelphia) * 1 zakje vanillesuiker * 1/2 kl geraspte citroenschil * 40g maïszetmeel * 1/2 kl bakpoeder * 100g chocoladekoekjes * 125g chocolade * zout * poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de boter met de suiker schuimig. Klop er de eieren door. Schep er de roomkaas, platte kaas, citroenschil, vanillesuiker en een snuifje zout door. Meng het maïszetmeel met het bakpoeder. Verkruimel de chocoladekoekjes. Spatel zetmeel en koekjes door de kaasmassa.

Beboter de muffinvormpjes (zelf gebruik ik gewoon papieren vormpjes in de bakplaat) en bestuif ze met bloem. Verdeel er het beslag over en zet 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster. (ik heb er zoals je op de foto kan zien, voor gekozen om 22 kleinere muffins te maken in plaats van 12 grote)

Breek de chocolade in stukken en laat ze smelten au bain-marie. Bestrooi de muffins met poedersuiker en werk af met gesmolten chocolade