Amandelcakejes met witte chocolade (Eigen recept)

250g zelfrijzende bloem * 150g boter * 250g fijne suiker * 3 eieren * amandelessence * stukjes witte chocolade (120g)

Doe de eidooiers in een grote mengkom en hou het eiwit apart. Meng onder de eidooiers de fijne suiker en de bloem. Voeg geleidelijk aan de gesmolten boter toe wanneer het deeg te kruimelig wordt. Voeg vervolgens een scheut amandelessence toe. (Ik gebruik meestal per lading cakejes 1/5 van zo'n klein flesje, gebruik best niet teveel ineens want de essence is vrij sterk) Tenslotte moet je enkel nog de stukjes chocolade toevoegen. Hak deze niet te klein anders smelten ze volledig tijdens het bakken. Bak de cakejes ongeveer 20 minuten op 180°C en laat ze nadien even afkoelen. Je kan voor amandelcakejes natuurlijk ook een deel van de bloem vervangen door amandelpoeder, maar dat maakt ze te zwaar naar mijn zin. Door gewoon essence te gebruiken heb je luchtigere cakejes als eindresultaat.