Chocolade macarons - Libelle

Dit is een foto van de Libelle-versier van het recept

90g eiwit * 250g poedersuiker * 125g amandelpoeder * 1el cacaopoeder * 75g hazelnootpasta

Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten zacht op. Voeg de poedersuiker toe en klop verder op. Spatel het amandelpoeder erdoor tot een gladde, tamelijk lopende massa. Beleg 2 bakplaten met bakpapier

Vul een spuitzak met het deeg en spuit kleine rondjes op het bakpapier. Laat even inzakken. Bestrooi met cacaopoeder, liefst door een zeefje. Zet 12 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Smeer of spuit wat hazelnootpasta op de vlakke zijde van de 'schelpjes' en druk de andere helft er dan voorzichtig tegenaan.

De eerste keer volg ik steeds het recept nauwkeurig op. Maar een volgende keer zou ik hier toch enkele aanpassingen bij doen. Zo zou ik bijvoorbeeld een beetje gesmolten chocolade in het deeg vermengen in plaats van de macarons met cacao te bestrooien. Ook zou ik zelf een chocoladevulling maken in plaats van een kant-en-klare hazelnootpasta. Bijvoorbeeld een Chocolade Meringue Botercrème of een ganache.

Bij de tweede poging was ik iets te kwistig met het spuiten van de hoopjes. Ze waren echter wel nog lekkerder dan de eerste versie. Dus in het vervolg doe ik het waarschijnlijk op deze manier, waarbij ik een beetje gesmolten chocolade onder het beslag heb gemengd.

Nog een tip voor het vullen van deze macarons. Hou beide macarons langs de zijkant vast en bevestig ze aan elkaar door geleidelijk aan de vulling tussen de twee uit te draaien. Als je ze gewoon op elkaar drukt, breken de macarons erg snel.