Oma's knapperkoekjes – A piece of Cake / Leila Lindholm

knapperkoekjes lindholm

knapperkoekjes lindholm

200g zachte boter * 1 tl vanillesuiker * 100g kristalsuiker * 275-300g bloemmengsel

Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de boter, vanillesuiker en kristalsuiker licht en romig. Voeg de bloem toe en roer alles tot een deeg: kneed het niet. Doe het deeg in een plastic zak en leg het ten minste 1 uur in de koelkast. Meng een smaakmaker naar keuze door het deeg en bak de koekjes in circa 10 minuten goudkleurig.

Sinds ik dit recept heb ontdekt is het mijn favoriete basisrecept geworden. Vroegere jaren maakte ik voor de kerstkoekjes 6 verschillende recepten klaar. Heel veel werk natuurlijk. Dit jaar heb ik de ingrediënten maal 3 gedaan en ik heb het nadien omgetoverd in de koekjes op bovenstaande foto. Het is een heel makkelijk en snel recept en het leent zich perfect om eindeloos mee te variëren.

De koekjes van de bovenste foto:

Linksboven: toevoeging van witte chocolade en gehakte pecannoten

Rechtsboven: opgevuld met sinaasappelmarmelade, opgevuld met marachino-kers in het midden, toevoeging van havermout, kaneel en rozijntjes

Rechtsonder: toevoeging: Hemopoeder en gehakte hazelnoten, gedipt in gesmolten pure chocolade

Linkssonder: toevoeging: cacaopoeder, gehakte witte en pure chocoladestukjes

De koekjes van de onderste foto:

Boven: Enkel versierd met pecannoot of marachino-kers

Midden: toevoeging Hemopoeder en fijn gehakte hazelnoten

Onderste: toevoeging kaneelpoeder, afgewerkt met kristalsuiker en kaneel