Witte Chocolade-pecankoekjes – Hummingbird Bakery

witte chocoalde pecankoekjes

250g boter, op kamertemperatuur * 100g fijne kristalsuiker * 200g lichtbruine basterdsuiker * 2 eieren * ½ tl vanille-extract * 400g bloem * ½ tl zout * ¼ tl bakpoeder * 100g witte chocolade, fijngehakt * 100g gedopte pecannoten, grofgehakt

Doe de boter en beide soorten suiker in de kom van een keukenmachine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) en klop tot het een bleke, romige massa is. Voeg de eieren een voor een toe, klop kort en schraap steeds de nog niet opgenomen ingrediënten met een pannenlikker van de wand van de mengkom. Schakel de machine naar de laagste stand en klop het vanille-extract door de botermassa.

Voeg bloem, zout en bakpoeder toe en blijf kloppen tot het een zacht deeg is. Schep de gehakte chocolade en de pecannoten erdoor tot ze gelijkmatig in het deeg zijn verdeeld.

Verdeel het deeg in twee porties en vorm van elk ervan een rol van 10cm lang en 3cm doorsnee. Wikkel de rollen in plasticfolie en laat ze een paar uur in de vriezer opstijven.Verwarm de oven op 170°C.

Haal de folie van de rollen deeg en snijd elke rol in 2-3cm dikke plakjes. Verdeel de deegrondjes op de voorbereide bakplaten en leg ze iets uit elkaar zodat ze bij het bakken kunnen uitlopen. Bak de koekjes 10-15 minuten in de warme oven tot ze vrij plat en langs de rand goudbruin zijn. Laat de koekjes kort op de bakplaat afkoelen en leg ze daarna op een rooster om ze helemaal koud te laten worden. Ze moeten zacht en taaïig zijn.

Ik heb de koekjes tot nu toe steeds gemaakt door balletjes te rollen en die een beetje plat te duwen op de bakplaat. Persoonlijk vind ik het een beetje zonde van de tijd om het deeg op te rollen en vervolgens ingepakt enkele uren in de diepvriezer te leggen. Misschien zouden ze nog lekkerder zijn wanneer ik dat wel zou doen, maar ik vind ze nu al verslavend genoeg.