Karamelblokjes (Libelle)

250g amandelcake * 50g kokos * 100g bittere chocolade * 100g boter * 1ei * 50g fijne suiker * 3tl cacaopoeder * 100g zachte boter * 300g poedersuiker * 1pakje caramelpuddingpoeder * 100g pure chocolade * 100g boter * 60g fijne suiker

Verkruimel voor de eerste laag de cake met de keukenrobot. Vermeng de cakekruimels met de kokosbloem. Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad. Klop het ei los met suiker en cacaopoeder. Voeg het, van het vuur af, bij de gesmolten chocolade. Voeg het cakemengsel toe en schep om. Leg plasticfolie in een vorm van 20 op 22 cm. Schep er het mengsel in en strijk de bovenkant glad. Zet 1 uur in de koelkast. Vermeng voor de tweede laag de zachte boter met de poedersuiker tot een romige massa. Los het puddingpoeder op in 4 el water. Vermeng met de botermassa en roer glad. Schep het mengsel in de vorm, op de eerste laag. Zet 30 minuten koel. Laat voor de derde laag de chocolade en de boter smelten in een warmwaterbad. Doe er de suiker bij en roer tot deze opgelost is. Schep het mengsel in de vorm, op de tweede laag. Zet 1 uur in de koelkast. Ontvorm en verwijder de plastic folie en snij de massa in blokjes. De karamelblokjes smelten en worden dus snel plakkerig. Daarom zolang mogelijk in de ijskast laten staan voor het opdienen.