Abrikozenkoekjes- Libelle

abrikozenkoekjes met havermout en hazelnoot

100g gedroogde abrikozen * 1 appel * 1 onbehandelde sinaasappel * 125g boter * 25g bruine suiker * 100g bloem * 1 tl gedroogde gist * 100g havervlokken * 50g gehakte noten

Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een bakblik van 33 op 23 cm. Schil de appel en snij hem in stukjes. Doe hem samen met de abrikozen en de schil en het sap van de sinaasappel in een mengkom. Bewerk met de keukenrobot. Vermeng in een andere kom boter, suiker, bloem, gist, havervlokken en noten. Schep de helft van het deegmengsel op de bakplaat. Schep er de abrikozenpasta op. Dek af met de rest van het deeg. Zet in het midden van de oven en bak de koek in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.