Honing-noten repen / internet

60 g honing * 60 g gele suiker * 8 g boter * 3 tl water * 85 g bloem * snuifje dubbelkoolzure soda * nootmuskaat * kaneel * gemberpoeder * zout * 80 g noten gehakt (walnoten en hazelnoten)

Poedersuiker met water als dun glazuur. Doe in een pannetje water, honing, basterdsuiker en boter. Verwam zachtjes totdat de suiker is opgelost. Breng het dan heel even aan de kook en laat afkoelen op kamertemperatuur. Maar schenk na 4 minuten alvast de inhoud in een mengkom. Voeg de noten toe en 75g van de bloem en de rest van de bloem gebruik je om je werkvlak te bestuiven. Rol met de deegroller een plak van 0,8 cm en snijd repen van 2,5 cm x 6 cm. Bak ze 13 minuten op 160 graden. Laat het bakpapier op het koude aanrecht glijden. Bestrijk de koekjes met een dun poedersuiker-water mengsel. Haal de koekjes met een mes voorzichtig van het bakpapier af. Laat ze afkoelen op een rooster.