Kruiden - spinazietaart met kip

Voor 2 personen: bladerdeeg of gistdeeg * peterselie * 2 eieren * 250g diepvries bladspinazie * dragon * 2 eidooiers * boter * zout * peper * 2 1/2dl room * 100 geraspte kaas * +/- 300g kipfilet

Bekleed een taartvorm met het deeg. Leg eerst bakpapier in de vorm. Ontdooi de diepvries-spinazie en laat hem goed uitlekken. Of roerbak de verse spinazie met de boter. Voeg kruiden toe en laat nog 3 à 4 minuten zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren en de eidooiers los met de room. Roer dit mengsel met 3/4 kaas door de spinazie en verdeel dit over de taartbodem. Verdeel de kipreepjes bovenaan de quiche. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en bak 45 minuten op 180°C.

Voor diegene die liever zelf hun deeg maken:

Voor het gistdeeg: 3/4dl melk * 10g verse gist * 250g bloem * 125g boter * 10g suiker * 1 ei * snuifje zout

Verwarm de melk tot ze lauw is en los de gist hier in op. Meng de rest van de ingrediënten door elkaar en roer het melk-gistmengsel erdoor. Kneed tot een mooi, glad deeg. Laat het in een kom, afgedekt met een natte doek op een warme plek 30min. rijzen. Sla het deeg plat en rol het uit. Laat nog 20 minuten rusten in de koelkast. (deeg blind bakken = afgedekt met aluminiumfolie en bakbonen gedurende 10 à 12 minuten bakken, vervolgens nog 5 minuten zonder de folie)