Minimuffins – (Lekker vegetarisch / Het laatste nieuws)

450g zelfrijzend bakmeel * 40 g boter, in brokjes gesneden * 430ml karnemelk * 2el basilicumpesto * 90g grof geraspte cheddar * ¼ tl mild paprikapoeder * 1el bloem

Verwarm de oven voor op 200-210°C. Vet een muffinplaat met 12 holtes in. Doe het zelfrijzend bakmeel in een grote kom; verwerk de boter er met uw vingertoppen doorheen. Roer met een vork karnemelk erdoor tot u een zacht maar kleverig deeg bekomt. Schep de pesto en kaas erdoor; meng het niet te sterk. Verdeel het mengsel over de 12 holtes van de ingevette pan. Strooi er een mengsel van paprikapoeder en bloem over. Bak de muffins ca. 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat ze 5 minuten staan voor u ze op een rooster legt. (ook lekker met een pesto van zongedroogde tomaten)