Hartige cake met zongedroogde tomaten

100 g zongedroogde tomaten * 120 g boter + wat extra voor de vorm * 180 g bloem + wat extra voor de vorm * 1 zakje gist * 3 eieren * 100 g gemalen pecorinokaas * 100 g spekblokjes * peper en zout

Laat de tomaten uitlekken en hak ze fijn. Smelt de boter. Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter een cakevorm en strooi er een klein beetje bloem in. Doe 180 g bloem en de gist samen in een mengkom. Roer er met een houten lepel één voor één de eieren door. Voeg daarna al roerend de gesmolten boter toe. Kruid met flink wat peper. Als het beslag mooi homogeen is, voeg je de pecorino, zongedroogde tomaten en spekblokjes toe. Roer goed om. Giet het beslag in de cakevorm en laat 45 minuten bakken in de oven. Laat de cake een kwartiertje afkoelen, haal hem uit de vorm en laat verder afkoelen op een metalen rooster.

3