Crumble van courgettes

3 courgettes (ong.900g) * teentje look * 50g geraspte parmezaan * 100g koude boter * 150g bloem * 4el pijnboompitten * 1 afgestreken eetlepel Provençaalse kruiden * zout en peper

Was de courgettes en droog ze af, maar schil ze niet. Rasp ze met de grove zijde van de rasp. Doe er gul zout op en doe ze in een groot vergiet. Laat ze 20min. opdrogen. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem, parmezaan, de Provençaalse kruiden en de in kleine blokjes gesneden boter in een slakom; doe er zout en peper op. Kneed zachtjes met de vingertoppen, totdat je en regelmatig mengsel met grote brokken verkrijgt (en vooral geen bol deeg). Wrijf 4 individuele ovenschoteltjes in met het in twee gesneden teentje look. Pers de courgette goed uit om er zoveel mogelijk vocht uit te verwijderen. Verdeel ze over de schoteltjes, doe er peper op en bedek met de crumble. Laat 30 min. goudbruin bakken in de oven.