Kruidige worteltaart (USA Kookboek / Sheila Lukins)

Kruimeldeeg * 570g wortels, geschrapt en in 0,5cm dikke plakjes * 125g suiker * snufje gemberpoeder * snufje kaneel * snufje gemalen kruidnagels * snufje nootmuskaat * snufje zout * 2 eieren, losgeklopt * 2,5dl crème fraiche of slagroom

Verwarm de oven voorop 230-240°C. Zet de wortels op in een pannetje met koud water. Breng het water aan de kook en kook de wortels langzaam gaar in circa 15 minuten. Laat ze uitlekken. Wrijf de wortels met de bolle kant van een houten lepel door een zeef. Schep 200g van de wortelpuree in een kom (bewaar de rest voor een ander gerecht). Roer de overige ingrediënten door de wortelpuree. Bekleed een taartvorm met kruimeldeeg, doorprik de bodem en verdeel er de wortelpuree over. Zet de vorm midden in de oven. Draai na 20 minuten de oven op 180°C en bak de taart nog 30 minuten tot de korst goudbruin is. Laat de taart minstens 30 minuten afkoelen op een rooster.