Aardappels gevuld met ratatouille (Lekker Vegetarisch / Het laatste nieuws)

8 grote aardappels * 1el olijfolie * 1 uitje, grofgehakt * 1 teen knoflook, uitgeperst * ½ rode paprika, grofgehakt * 1 kleine courgette, grofgehakt * 1 mini-aubergine, grofgehakt * 100g champignons, in vieren gesneden * 400g hele tomaten uit blik * 70g tomatenpuree * 60g grofgeraspte cheddar

Prik een paar gaatjes in de schil van de aardappels; leg ze op keukenpapier langs de rand van een magnetronschaal. Kook de aardappels, zonder deksel gedurende 12 minuten op de hoge stand(100%), of tot ze gaar zijn. Verwarm intussen de olie in een middelgrote koekenpan. Bak de ui en de knoflook tot de ui zacht begint te worden. Voeg de paprika, de courgette, aubergine en paddenstoelen toe; bak deze al roerend tot ze net gaar zijn. Roer de tomaten inclusief sap en de tomatenpuree erdoor; breng aan de kook. Temper het vuur; laat zonder deksel zachtjes koken tot de ratatouille wat indikt. Schep de ratatouille in de uitgelepelde aardappels. Verdeel er tot slot kaas over. Leg de aardappels op keukenpapier langs de rand van een magnetronschaal; kook ca. 3 minuten zonder deksel op de mediumstand (55%), of tot de kaas begint te smelten.