Kip Maryland uit de braadslee / Jamie Oliver Dinners

4 kipfilets, ontveld * 4 verse maiskolven * 1 blik van 400g cannellinibonen of witte bonen, uitgelekt * 2 bananen, gepeld * zeezout en zwarte peper uit de molen * 1 groot wijnglas witte wijn * 3 dl slagroom * 50g boter * 12 plakken mager rookspek of pancetta * handvol verse munt, alleen de blaadjes

Verwarm de oven voor op 220°C en pak een braadslee die precies groot genoeg is om de kipfilets dicht tegen elkaar aan in te leggen. Ga met een scherp mes van boven naar beneden langs de maiskolven om de korrels los te snijden. Doe de korrels in de braadslee en gooi de kolven weg. Prak met een vork (of met je vingers) de helft van de cannellini- of witte bonen tot pulp en doe die samen met de ongeprakte helft bij de mais. Leg de kipfilets op een snijplank. Je zult zien dat elke filet een klein reepje of flapje vlees aan de zijkant heeft. Als je dat omklapt en met een mes een sneetje in de filet maakt, kun je er voorzichtig een soort zakje van maken. Als je dat bij alle vier de filets hebt gedaan, prop je in elk zakje een halve banaan. Vouw de flapjes erover om de banaan af te dekken, bestrooi de filets met zout en zwarte peper uit de molen. Keer de filets om en leg ze voorzichtig op de mais en bonen. Giet de wijn en slagroom erbij, verdeel de boter in kleine klontjes en leg die her en der in de braadslee. Drapeer de plakjes rookspek of pancetta over de filets en zet de hele zaak 35 of 40 minuten in de oven tot de rookspek lekker krokant is. De rooksmaak van de rookspek en de zachte smaak van de bananen zijn nu goed in de mais en kip getrokken. Snipper er eventueel een handvol verse munt over voor je het opdient.