Zoet-hartige couscous met perzik en kip - A.Heijn

voor vier personen: 300g kipdijfilet, dikke delen ingesneden * 1 citroen, uitgeperst * 4el olijfolie * 300g couscous * 100g rozijnen * 400ml hete kippenbouillon * 4 wilde perzikken * 4el honing * pecannoten, grofgehakt * munt, blaadjes grofgesneden

Schep in een kom de kip om met 3el citroensap, 1el olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Grill de kip in 12-15min. gaar. Draai ze halverwege even om. Doe ondertussen de couscous en rozijnen in een kom en schenk er de bouillon over. Dek af met een deksel en laat 10 minuten staan. Snijd ondertussen de perzikken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegenstelde richting los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

Roer de couscous los met een vork en voeg de honing, de rest van het citroensap en de olie toe. Schep de couscous op een grote schaal en verdeel de kip en perzik erover. Verdeel de noten en munt erover.

Ik had zelf nog wat perzikken uit blik over, van een salade die ik de dag voordien had gemaakt en heb die gebruikt. En ik heb ook gewoon kipfilet gebakken, vermits ik geen grill-pan heb.