Koreaanse Keema - Nigella Lawson

koreaanse keema nigella lawson

150g basmati- of sushirijst * 250g kalkoengehakt * 6 dunne, of 3 dikke lente-uien * 125g doperwtjes uit de diepvries * 1 tl (5ml) arachideolie * 2el (30ml) rijstwijn * 1-2 el (15-30ml) verse, gehakte koriander * SAUS: 2el (30ml) gochujang * 1 el (15ml) honing * 1 el (15ml) rijstwijn * 2 el sojasaus

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Er zet een ketel water op voor de erwtjes. Klop de ingrediƫnten voor de saus door elkaar en roer het kalkoengehakt erdoor. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten staan of zolang je bezig bent met de volgende stappen, zoals het hakken van de lente-uien en het blancheren van de erwtjes.

Verhit een wok of koekenpan met dikke bodem op het fornuis. Giet in die tijd het kokende water over de bevroren doperwtjes die je in een zeef of vergiet hebt gedaan. Laat het hete water weglopen, hierdoor ontdooien de erwtjes. Doe wanneer de wok heet is de olie erin, vervolgens de ontdooide erwtjes en dan de gehakte lente-ui. Roerbak ze 3-4 minuten. Doe het kalkoengehakt met de saus erbij en roerbak het 4-5 minuten mee, tot het gaar is.

Doe de 2 eetlepels rijstwijn met 4 eetlepels water in de kom waarin het vlees heeft gezeten, roer de laatste restjes los (zodat er niets verspild wordt) en giet het vocht in de pan. Roerbak alles nog 30 seconden, tot de keema gloeiendheet is. Schep de rijst en daarop de keema in kommen. Strooi er royaal gehakte koriander over.