Kip met uitjes en dragon in honingsaus

kipfilet of gebraden kip * courgette * champignons * 4el uitjes op azijn * 2el honing * 2dl droge witte wijn * 4dl kippenbouillon * 3el boter * 2el bloem * 1el dragon * peper * zout

Laat 1 el boter smelten Doe er de uitjes en de honing en en laat een vijftal minuten karameliseren. Neem van het vuur. Blus met de witte wijn en de kippenbouillon en kruid met de dragon. Laat in een ruime kookpan de rest van de boter smelten. Bak de stukken kip langs alle kanten mooi bruin. Kruid met peper en zout. Strooi er de bloem over en schud de pan. Giet de reeds bereide bouillon met uijes over de aangebakken kip en breng aan de kook. Dek af en laat 1 uur sudderen op een zacht vuur. Snij de courgette in blokjes, de champignons in 2 of 4. Verdeel de groente nover de kip en laat gedurende 15min. Verder sudderen op een zacht vuur.Schep tussendoor om. Opdienen met kroketten of frietjes.

14