Minestrone 'della casa' / voor 8 personen, per persson 1 Kh-waarde / uit Diabetes Info nr. 2. 2002

1 courgette (ca. 250g) * 200g aardappelen * 1 dikke prei * 400g broccoli * 4 tomaten * 2 uien * 1 teentje knoflook * 3l gevogeltebouillon (bv. vetarme blokjes) * 1 el olijfolie * 10 blaadjes verse basilicum * peper * zout * 30g geraspte parmezaanse kaas.

Reinig de groenten en spoel ze onder stromend water. Snijd de ongeschilde courgette en de geschilde aardappelen in heel kleine blokjes. Halveer de prei en snij ze in fijne reepjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Pel de tomaat en snij ze in vier. Verwijder de pitjes en snij ze in kleine blokjes. Versnipper de uien en plet de knoflook. Verhit de olijfolie in een hoge kookpot en fruit hierin de ui, de prei en de look. Laat vijf minuten stoven. Voeg de gevogeltebouillon toe en breng aan de kook. Laat tien minuten zachtjes doorkoken onder halfopen deksel. Verwijder het schuim. Voeg de courgette en de aardappelblokjes toe en laat nog 20 minuten zachtjes verder koken. Voeg na tien minuten ook de broccoli en tomaten toe. Versnipper de basilicumblaadjes en voeg ze bij de soep. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep in de borden en serveer er de Parmezaanse kaas bij.