Biscuitgebak / voor acht personen, per persoon 1 Kh-waarde / uit 'Kookboek voor diabeten, gevarieerde gezonde voeding voor iedereen'.

4 eieren * 90g canderel * 3el water * 60g bloem * 60g maiszetmeel * 1tl bakpoeder * vanillepudding bereid met 3dl magere melk, 30g vanillepuddingpoeder en energievrij zoetmiddel,... * fruit: 125g aardbeien of 1/2 Kh-waarde ander fruit.

Klop eidooiers, zoetmiddel en heet water met de mixer tot een schuimige lichtgele massa. Schep voorzichtig het opgeklopte eiwit, de gezeefde bloem en maiszetmeel en het bakpoeder onder de massa. Doe dit met een houten lepel. Niet roeren. Giet het deeg in een beboterde en met bloem bestoven springvorm en bak in een zeer warme oven van 175┬░C gedurende 40 minuten. Ontvorm het gebak en laat afkoelen. Bereid een vanillepudding met de aangegeven ingredi├źnten en laat al roerend afkoelen. Snijd de biscuit horizontaal middendoor en strijk er 3/4 van de pudding tussen. Leg de schijven terug op elkaar en bedek de bovenkant met de rest van de pudding. Versier met het fruit.