Sinaasappel - mangoconfituur / 30g confituur is ongeveer 1Kh-waarde / uit Diabetes Info nr. 3 2003

2 rijpe mango's in stukjes gesneden (ongeveer 600g) * 3 sinaasappelen * 2 kruidnagels * 1 zakje pectine * zoetmiddel naar smaak

Ontvel de sinaasappelen en snijd de billetjes uit de vellen, vang het sap op. Verwarm de mangostukjes, het sinaasappelsap, de stukjes sinaasappel, voeg de kruidnagels toe en laat alles goed opkoken. Voeg de pectine toe en laat nog 1 minuut goed doorkoken. Neem van het vuur en voeg zoetstof toe naar smaak. Giet onmiddelijk over in goed proper gemaakte jampotjes en sluit onmiddelijk af.

Vermits er geen suikers gebruikt worden, wordt de koolhydraatwaarde berekend op basis van de vruchten die men gebruikt voor de confituur.

1 Kh-waarde = 125 gr. appel, peer, sinaasappel / 250g aardbeien, stekelbessen, braambessen, frambozen, veenbessen, rode bessen, zwarte bessen, watermeloen / 125g abrikozen, verse ananas, bosbessen, kaki, kersen, kiwi, mandarijn, meloen, papaja, perzik, pompelmoes, pruimen / 75g mango, lychee, passievrucht, vijgen / 55g banaan.

4