Peertje met chocoladesaus / voor vier personen, per persoon 1 Kh-waarde / uit Diabetes Info 2. 2002

4 kleine peertjes * 400ml water * 1/2 citroen * 150ml Becel koffiemelk * 3 tl Can Kao cacaopoeder van Canderel * een beetje maïzena * 4 muntblaadjes

Schil de peertjes, laat het steeltje eraan en snij ze anderaan vlak af, zodat ze kunnen staan. Breng het water aan de kook, voeg het citroensap toe en pocheer hierin de peertjes. Laat ze in het kookvocht afkoelen. Los het cacaopoeder op in de koffiemelk en breng al roerend aan de kook. Bind de saus met wat maïzena. Bedek de bodem van een dessertbord met wat chocoladesaus en schik er de peertjes op. Hecht aan de steeltjes een muntblaadje. (je kan ook peertjes uit blik kopen, op eigen sap, en het merk Prodia verkoopt een kant-en klare chocolade topping zonder suiker en met een laag vetgehalte/ 2g/100ml)