Kippenragout met wortel - courgetteblokjes / voor 8 personen, per persoon 1 Kh-waarde / uit Diabetes Info nr. 2 2004

1 grote wortel * 1 kleine courgette * 2 gebakken kipfilets * olijfolie * 50g vetstof * 50g bloem * 3 dl kippenbouillon (ontvet bouillonblokje) * gehakte peterselie * peper en zout

Kuis de groenten en snij ze in kleine blokjes. Stoof de groentenblokjes in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij de kipfilet zeer fijn in kleine stukjes en bak lichtbruin in olijfolie. Maak een roux van de margarine, bloem en kippenbouillon. Voeg het kippenvlees, de groentenblokjes en gehakte peterselie. Dien op met een voorverwarmd pasteitje in bladerdeeg. Vul deze pastei met de opgewarmde kippenragout. Gebruik voor extra groenten een salade van bv: notensla, rode sla en ijsbergsla. Als je het opdient met aardappel of rijst moet je hiervoor wel de koolhydraten mee optellen.