Chinese stoofschotel / voor twee personen, per persoon 4 Kh-waarde / uit 'Kookboek voor diabeten, gevarieerde gezonde voeding voor iedereen'.

250g runderstoofvlees * 1el olie * 1 ui * 1 teentje look * 1/4 liter bouillon * 1el sojasaus * 100 wortelen * 100g prinsessenboontjes * 100g bloemkool * 1 groene paprika * 350g aardappelen * 1el maïzena * tijm * marjolein * rozemarijn * peper (en zout)

Bak het in kleine stukjes verdeelde vlees in de hete olie bruin en kruid het met peper (en zout). Neem het vlees uit de pan en fruit de gesnipperde ui en knoflook. Doe het vlees er terug bij, giet de bouillon en de sojasaus erover. Kruid met tijm, marjolein en rozemarijn. Snijd de schoongemaakte groenten (niet te fijn) en de aardappelen in blokjes. Voeg de groenten en aardappelen bij het vlees en laat nog 30 minuten zachtjes doorkoken. Maak een papje van de maïzena en enkele lepels water en roer dit op het laatste erbij om te binden.