Spaghetti Bolognese / voor twee personen, per persoon 4 Kh-waarde / uit 'Kookboek voor diabeten, gevarieerde gezonde voeding voor iedereen'.

90g spaghetti * 1 dikke ui * 1 prei * 1 tak bleekselder * 1 grote wortel * 500g tomaten of 2 el tomatenpuree * 1el vetstof * oregano * tijm * peper (en zout) * 120g mager kalfs of rundsgehakt * 30g Parmezaanse kaas

Hak de schoongemaakte groenten grof. Stoof ze in een beetje vetstof, kruid met peper (zout), paprika, cayennepeper, basilicum en oregano. Voeg een beetje water toe. Dompel de tomaten even onder in heet water, pel ze en snijd ze in stukken. Voeg ze na 30 minuten stoven toe aan de groenten en laat alles samen nog 45 minuten sudderen. Mix de groenten met een staafmixer of wrijf ze door een roerzeef. Bak het gehakt apart in de rest van de vetstof en verkruimel het ondertussen met een vork. Voeg het toe aan de saus en breng op smaak. Kook de spaghetti in (licht gezouten) water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het water af, schik de spaghetti op een bord en giet de saus erover. Bestrooi met Parmezaanse kaas.