Scones - Allerhande April 2014

Voor 8 stuks: 250g zelfrijzende bloem * 2 1/2 tl bakpoeder * 1/2 tl zout * 2 el suiker * 1 zakje vanillesuiker * 50g boter of margarine (op kamertemperatuur) * 1 ei * 75ml melk

Zeef het bakmeel, de bakpoeder en het zout boven een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met twee messen door het meel. Klop het ei los met de melk. Bewaar een 1/2 el van het ei-melkmengsel en schenk de rest bij de het meelmengsel. Kneed tot een samenhangende bal.

Rol het deeg uit tot een lap van 1,5cm dik. Steek met een uitsteekvormpje 8 rondjes uit het deeg. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met het ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de op 225°C voorverwarmde oven in ca. 10 min. lichtbruin. Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen.

Zelf dien ik deze het liefst op met clotted cream. Hiervoor klop je 250g mascarpone luchtig. Klop vervolgens 200ml slagroom lichtjes stijf en spatel deze vervolgens door de mascarpone. Of je al dan niet een beetje suiker wil toevoegen aan deze clotted cream is natuurlijk je eigen keuze.

Die de iets wat afgekoelde scones op met de clotted cream en confituur. Vrijwel elke confituur smaakt hier lekker bij, mijn persoonlijke favorieten zijn: braam, framboos, aardbei, marmelade of mango.