2010

December

getuige cupcakes trouw

Beide getuigen gevraagd met een toepasselijke cupcake. :)

sneeuman cupcakes

Amandelcupcake afgesmeerd met lichtblauwe boterglazuur, speculaascupcakes met speculaaspasta, hazelnoot-chocoladecupcakes met choco en de traditionele amandelcupcake met een sneeuwman versiering uit suikerfondant.

verloofd cupcakes

Natuurlijk heb ik JA geantwoord en via deze cupcake laat ik dat graag aan iedereen weten. :)

November

geboorte cupcakes

Geboortecupcakes voor Seppe. De cc's zijn gebaseerd op zijn originele geboortekaartje.

dankjewel cupcakes handwerk

Van deze cupcakes was ik eigenlijk erg tevreden. Het was een kleine 'merci' voor mijn moeke, omdat ze de mouwen van mijn nieuwe winterjas had ingekort. Ik kan dan misschien wel haken, breien en kruisjessteken, maar mijn 'Snit & Naad'-kennis beperkt zich tot het aannaaien van een knoop en het stoppen van een kous. Gelukkig kon ik wel een 'snit&naad'-themacupcake maken om haar te bedanken.

verjaardag cupcakes

Verjaardagscupcakes voor moemoe.

hazelnoot chocoladecupcakes

Hazelnoot-chocolade-cupcakes.

Oktober

versierde cupcakes

Half oktober kwam de 12-jarige dochter van mijn nicht een middagje knutselen en dus ook cupcakes versieren. Ze heeft haar eerste roosje alvast kunnen uittesten en ik tegelijkertijd ook mijn nieuwe voorraad sprinkles. :)

verjaardag cupcakes

Cupcake voor een jarige vriendin. Ik had heel veel plannen, maar die dag wou er schijnbaar niets lukken. Uiteindelijk werd het dit gemarmerd cakeje met sterren-sprinkles.

September

LAN cupcakes pacman

Pac Man - cupcakes voor op een LAN-party

verjaardag cupcakes

Eenvoudige cupcakes, maar in combinatie met het mini-dienblad wel leuk om cadeau te doen.

Augustus

speculaascupcakes

Voor vake zijn verjaardag speculaascupcakes ...

verjaardag cupcakes

Afgewerkt met speculaaspasta en speculaaskruimels

verjaardag cupcakes

En vermits ze voor vake waren, afgewerkt met een postzegel en afgestempeld met zijn leeftijd. :)

marshmallow cupcakes

Marshmallow-cupcakes. In plaats van het Humminbird-cupcake - recept te gebruiken, heb ik de klassieke amandelcupcakes gemaakt. Ze zijn uitgehold en opgevuld met marshmallowpasta. De glazuur is vermengd met kleine stukjes marshmallow.

moederdag cupcakes

Cupcakes voor moederdag. Witte vanilleglazuur en rode frambozenglazuur.

Juli

red velvet cupcakes

red velvet cupcakes

Red Velvet Cupcakes - volgens origineel recept. De bovenste met roomkaasglazuur, de andere met mascarpone-glazuur. Versierd met gekleurde kristalsuiker.

Juni

snelle cupcakes

En deze waren 'Cupcakes in a hurry'. Een vriendin was bevallen en ik kon plots mee op bezoek gaan. Persoonlijk vind ik het doosje eigenlijk leuker als de cupcakes zelf :)

vaderdag cupcakes

Cupcakes voor vaderdag. De linkse was voor mijn vader en de rechtste voor mijn schoonvader.

bibliotheek cupcakes

Een afscheidscadeau voor de plaatselijke bibliothecaris die op pensioen ging.

proficiat cupcakes geboorte

Een late merci en vroege proficiat.

Mei

verjaardag cupcakes

Verjaardagscupcakes

verjaardag cupcakes

Voor deze cupcakes heb ik twee nieuwe reliëfs uitgeprobeerd. De letters op de strikjes komen van een magnetische stempelset.

forever friends cupcakes

Met de feestdagen kreeg ik een stempelset van Forever Friends cadeau, die ik dus nu gebruik om cupcakes te versieren. De letters zijn het resultaat van mijn tot nu toe beste cupcake-koop ... een stempelset met losse letters voor slechts 2€. :)

verjaardag cupcakes BMW

Cupcakes voor mijn jarige broer, die een zwak heeft voor BMW's

April

verjaardag cupcakes boeket

Voor Oma haar verjaardagsfeest wilde ik graag een originele cupcake-verrassing. Hopelijk geeft ze dit boeket geen water....

frituur cupcakes frietjes

Onze overburen hun frituur is vernieuwd en het leek me leuk om deze cupcakes eens uit te proberen. Blijkbaar vonden ze ze leuk, want ze hebben ze als decoratie gebruikt in plaats van hen op te eten :)

paas cupcakes

paas cupcakes

En dit zijn de paascupcakes die ik voor mijn ouders en schoonouders heb gemaakt. De doosjes heb ik bij AVA gevonden. Het lente-reliëf komt ook van één van mijn reliëfplaten die eigenlijk bedoeld zijn om kaarten te versieren. :) Ik dacht eerst een nestje te maken van chocolade-schilfers op zelfgemaakte glazuur ... maar deze licht gekleurde versiering leek me leuker en zonniger.

cupcakes koersauto

cupcakes koers

Voor deze tweede bestelling had ik heel veel verschillende decoraties in gedachte, maar vermits ik ziek werd heb ik ze jammer genoeg vrij sober moeten houden.... Al kroop in deze versiering ook al heel veel tijd :)

Ze waren voor een verrassingsfeestje naar aanleiding van een nieuwe koersauto met nummer 89 ... maar dat hadden jullie waarschijnlijk al wel door. ;p

Maart

verjaardag cupcakes 18+

verjaardag cupcakes 18+

Voor een 18de verjaardag maakte ik deze 18+ cupcakes. Voor de rode cupcakes heb ik mijn feestelijke reliëfplaat eens uitgeprobeerd. Die plaat is oorspronkelijk bedoeld om kaarten te ponsen, maar ik gebruik ze dus om de basis van de cupcake-versiering een beetje op te fleuren. :)

Deze cupcakes zijn het resultaat van een eerste workshop. Nu ja, iemand vroeg me of ik haar wou helpen met het maken van cupcakes voor een jarige vriend die gitaar speelt, een VW-busje heeft en gek is van kranen. :)

cupcake R2D2

De laatste lading cupcakes begon met deze ene R2D2 (of te wel ... 'Are to eat too'-) cupcakeje dat ik voor mijn vriend wou maken. Vermits de oven opwarmen voor één cakeje nogal on-ecologisch zou zijn, heb ik ineens 10 stuks gebakken.

telenet cupcakes

Waarvan ik de volgende 8 heb omgetoverd tot Telenet-cupcakes voor mijn vriend zijn collega's ....

9Lives cupcake

Toen bleek dat hun team uit 10 collega's bestaat en dus heb ik nog snel dit cakeje versierd als 9Lives-versie. (het logo van hun game-site. Amandelcupcakes, afgesmeerd met praliné-chocolade en versierd met een mengeling van suikerpasta en marsepein.

dankjewel cupcakes

Lang verhaal kort ... deze cupcakes waren voor een vriendin die me met iets WOU helpen. :) Amandelcakejes met een witte chocolade-roomvulling, afgesmeerd met praliné-chocolade en versierd met suikerpasta.

cupcake in stolp

Dit boterstolpje kocht ik een tijdje geleden en het heeft de perfecte cupcake-maat. :)

geboorte cupcakes

Geboorte-cupcakes voor Warre. De inspiratiebron voor deze cupcakes is een babymutsje dat hij cadeau had gekregen. Amandelcupcakes afgesmeerd met botercrème en versierd met suikerfondant.

kerst cupcakes

Dit jaar geen kerstkoekjes voor de gastvrouwen, maar wel kerst-cupcakes. Alweer amandelcupcakes, afgesmeerd met botercrème en versierd met marsefond en chocoladepasta.