De mysteries van Hogwarts Mystery

De meeste mensen bloggen over een nieuw spel kort nadat het gelanceerd is. Of indien ze geprivileerd zijn zelfs nog eerder. Ik niet. Nee, ik speel dat spel een aantal weken en denk er af en toe aan om mijn bedenkingen neer te pennen om dan vervolgens een blogpost als deze uit te werken. Tja, ik hou nu eenmaal van gekke blogposts. Nog meer zelfs wanneer ze Harry Potter-gerelateerd zijn.

Huh, een server-probleem? Dat is toch snel opgelost … Gebruik gewoon de Reparo-spreuk.
Dit was trouwens meteen het eerste teken dat me deed vermoeden dat de makers van het spel gewoon muggles zijn.

Soms krijg ik zelfs geen melding en blijft het spel gewoon hangen tijdens het openen. De Petrificus Totalus-spreuk hebben ze dan weer duidelijk wel onder de knie.

Als Snape aan het brouwen is komen er rechthoekige witte vlekken in beeld in plaats van schitteringen. Hij zou die fout eens moeten zien! Die van Hogwarts Mysteries zijn meteen minstens 50 punten kwijt.

Al van in het begin ga ik regelmatig checken of ik al in de bibliotheek binnen mag. Dat bleek dus even te duren. Maar gelukkig was dit wachtproces een pak korter als dat van mijn Hogwarts letter.

Ik keek er dan wel naar uit om van Mrs. Pomfrey dat ene pilletje of drankje te krijgen dat mijn huidige medicatie overbodig zou maken maar haar opvolgster worden zag ik dan weer niet zitten. #sorrynotsorry #ikkomnualgenoeginhetziekenhuis

Yes, ze hebben eindelijk door dat niet iedereen perfect gestyled haar heeft. Tijd om wat diamanten te spenderen aan een kapsel dat wat meer lijkt op mijn eigen ontembare haar.

Zoveel speel ik dat spel nu ook weer niet dus waarom zit ik nu de hele tijd met dat muziekje in mijn hoofd? Blijkt dat gewoon verder te spelen ook al heb ik de app afgesloten. Soms urenlang tot ik mijn smartphone herstart.

Drie keer raden wat ik geantwoord heb …

Blijkbaar lukt die focus-opdracht me enkel van binnen naar buiten toe maar niet omgekeerd. Geen flauw idee waarom, maar iedere keer dat ik het in de andere richting probeer mislukt het.

Yes, eindelijk! Nu mag er iemand anders naar die cursed vaults gaan zoeken. I’ll be sitting here, making no noise and pretending that I don’t exist.

Leuk dat je naarmate het spel vordert ook in Diagon Alley terechtkan. Al zou ik zelf liever naar Flourish en Blotts gaan.

Wanneer je in het spel een spreuk uitvoert moet je eerst een beweging nadoen. Soms komt die er bij mij niet door en dan doe ik het uit het hoofd. Alleen herkent Hogwarts Mysteries dat niet. #muggleszegiku

Hoelang kan je gefascineerd naar een cactus staren? Vrij lang wanneer je spel blijft hangen.

Yep, een beter humor én een portie verdraagzaamheid. Met een strikje er rond.

Waarschijnlijk de leukste manier om punten te verzamelen. 🙂

Wie van jullie speelt ook Hogwarts Mystery?

10 gedachten over “De mysteries van Hogwarts Mystery”

  1. Ik speel ook Hogwarts Mysteries en ik vind het geweldig! Zit nu net in jaar 2, maar het duurt echt een eeuwigheid voordat je weer genoeg energie hebt om een volgende opdracht te doen (die 4 minuten duren dan echt heel lang en er zitten te weinig energiebolletjes verstopt door de school heen).

    1. Ik denk dat ze daar veel reclamaties over hebben gekregen want ondertussen kan je energie verdienen door naar korte reclame-films te kijken. Op die manier kan je nu ook elke dag 3 diamanten verdienen. Maar het is inderdaad wel jammer dat je tussendoor zo vaak moet wachten.

    1. Misschien heeft het iets te maken met links of rechtshandig zijn. Ik lijk alleszins weer de uitzondering te zijn. Gelukkig helpt Emmy’s tip. Haar methode is inderdaad handiger.

  2. Ik speel ook, maar bij mij blijft ie eigenlijk nooit hangen. Werkt heel goed, alleen is het veel herhaling vind ik. Maar goed, ik blijf dapper doorspelen want het is Harry Potter ;). En die focusopdracht lukt mij enkel van buiten naar binnen .

    1. Haha, ik zal weer ééns niet de uitzondering zijn. Misschien heeft de richting van dat focussen iets te maken met of je links -of rechtshandig bent. Ik heb trouwens net exact hetzelfde als jij. Het is nogal veel hetzelfde. Maar toch heb ik dat gevoel bij dit spel minder als bij die Cases van Fantastic Beasts.

    1. Er komt ook nog een Harry Potter-versie uit van het Pokémon-spel dat zo’n grote hype was. Ik ben wel benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken. Verder speel ik eigenlijk geen spelletjes maar voor Hogwarts maak ik uiteraard graag een uitzondering. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.