Gehaktpannetje met erwten en aardappelen (Libelle)

500g lams- of rundergehakt * 250g vastkokende aardappelen * 150g erwtjes (vers of diepvries) * 2 sjalotten * 2 tenen knoflook * 2 rode chilipepertjes * 2el tomatenpuree * 400ml vleesbouillon * 1el paprikapoeder * ½ tl kaneel * 1 tl kurkuma * ½ tl komijn * 1 tl gemberpoeder * olie * peper en zout

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Zet ze even onder water. Pel en hak de sjalotten en de knoflook, snij de pepertjes in ringen. Stoof ze samen glazig in 2el olie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe er de tomatenpuree en bouillon bij. Giet de aardappelen af en voeg ze toe, samen met de erwtjes. Kruid met paprika, kaneel, kurkuma,komijn en gember. Zet het deksel op de pan en laat 30 à 35 minuten sudderen op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.