Kaneelbonbons

1¾ dl slagroom * ½ kaneelstokje * 1 el boter * 375 gram pure chocolade, fijngehakt

Breng de slagroom met het kaneelstokje en de boter aan de kook en laat dit van het vuur af ongeveer 20 minuten trekken. Verwijder het kaneelstokje, verwarm de kaneelroom nog even en schenk het over 175 gram chocolade. Roer goed tot de chocolade gesmolten is. Laat het mengsel afgedekt 2 uur in de koelkast opstijven. Klop het chocolademengsel daarna luchtig en schep het in een spuitzak met een grote gladde spuitmond. Spuit op bakpapier een brede toef chocoladecrème en trek de spuitzak met een snelle ruk naar boven, zodat er een puntje ontstaat aan de bovenkant. Laat deze chocoladevormen op een koele plek 1-2 uur opstijven. Smelt 200 gram chocolade au bain marie, roer af en toe. Laat de gesmolten chocolade onder roeren iets afkoelen tot hij nog net vloeibaar genoeg is om in te dopen. Doop de chocoladevormen helemaal in de chocolade en leg ze op bakpapier om de chocolade te laten harden.