Vissoep met fijne groenten / Delhaize

300g vastkokende aardappelen * 2 preistengels, wit gedeelte * 1 grote wortel * 1 grote venkelknol * 1 onbehandelde sinaasappel * 25cl droge witte wijn * 2 laurierblaadjes * 1 teentje knoflook * 700g witte visfilet * zout * zwarte peper van de molen

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Reinig het wit van de prei en snij het in stukken. Snij de geschilde wortel in schijfjes. Reinig de venkel en snipper hem fijn. Rasp ¾ van de schil van de sinaasappel met een fijne rasp. Giet 1,5l water in een grote kookpan, doe er de wijn, de laurier, de groenten, de schil en de geperste knoflook bij. Dek af, breng aan de kook en laat 12 minuten sudderen op een matig vuur tot de groenten gaar zijn. Snij de visfilets in grote blokken. Doe ze in de bijna kokende soep. Voeg peper en zout toe, roer om en laat nog 5 minuten op matig vuur garen. Haal de laurier uit de soep en dien heet op.