Rabarbermuffins met kaneel (12 stuks) (Libelle Proeven)

300g rabarber * 100g lichtbruine suiker * 300g bloem * 1tl bakpoeder * 1tl kaneel * 2 eieren * 200ml melk * 100g boter, gesmolten * ruwe rietsuiker

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet papieren cakevormpjes in een muffinplaat. Meng de rabarber met 3 el suiker. Stoof hem tien minuten tot hij net zacht is. Laat uitlekken en afkoelen. Meng in een grote kom de bloem met 100g suiker, bakpoeder en kaneel. Klop in een andere kom de eieren los met de melk en de gesmolten boter. Giet dit mengsel bij de bloem. Voeg ook de rabarber toe. Spatel kort door elkaar. Het beslag mag nog klonterig zijn. Schep het beslag in de vormpjes en strooi er royaal rietsuiker over. Bak de muffins 25 à 30 minuten tot ze gerezen en goudbruin zijn.