Foto-update #106

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Vermits we waren uitgenodigd voor een verjaardagsfeest dat door meerdere mensen werd georganiseerd besloot ik macarons te bakken. Jammer genoeg wilde de oven niet goed meewerken en lukten ze minder goed als anders.

Onverwachts post krijgen blijft super leuk. Van Hilde’s Snail mail werd ik dan ook meteen vrolijk. Er staat zelfs een egeltje op.

Zelf zorgde ik ook voor wat gepersonaliseerde post in de vorm van een kaartje dat (als je je fantasie de vrije loop laat) een beetje lijkt op het prachtige ontwerp dat Kathleen voor haar zoontje Tobias had gemaakt. Jaja, dit keer baseerde ik me tijdens het knutselen niet op een traditioneel geboortekaartje maar op een digitale aankondiging.

Alles heeft zowel voor als nadelen. Ik vond het niet zo leuk om vroeg te moeten opstaan voor een dagje onderzoeken maar deze zonsopkomst die ik vanuit de wachtzaal van het ziekenhuis mocht bewonderen was dan weer wel leuk.

Ik won tickets voor de Boekenbeurs. Joepie!

Vervolgens bleek dat ik er nog meer gewonnen had. Het merendeel gebruikte ik zelf vermits ik meerdere keren naar de Antwerp Expo trok maar met de resterende twee maakte ik mijn jarige nicht gelukkig.

Eindelijk lukte het me om een keer naar Frozen te zien. Samen met een lieve vriendin die had voorgesteld om een boek + film + koekJE avond te doen. Tja, ik heb dus effectief slechts één koekJE gegeten.

Een tijdje terug waagde ik me voor het eerst aan een AliExpress-bestelling. Ondertussen kwamen daar het eerste deel van aan en ik ben er super gelukkig mee.

Mijn reacties toen ik deze envelop zag: “Oh leuk persoonlijke post.” … “Oei, het zegel is beschadigd dat is zonde.” … “Hmmm, het is geen Hogwarts zegel dat is nu wel héél jammer.”`

De afgelopen twee weken heb ik regelmatig naar de lucht staan kijken omdat het er zo mooi uitzag. Hier waren het dreigende wolken die er een prachtig iets van maakten.

Rummikub met de 95-jarige oma

Onverwachts een leuk kleedje vinden én dan ook nog eens aan halve prijs

Hier was het dan weer een regenboog. Ik vroeg me vooral af aan welke kant de pot goud zou staan én wat er dan aan het andere einde te vinden is.

Vorige week zaterdag kocht ik kerstcadeautjes. Ondertussen staan er hier al een aantal kerstpakjes klaar. Zowel voor een vriendin als familieleden maar ook een tas vol spulletjes voor de twee Kerst-acties waar ik aan mee doe dit jaar.

Met een mooi boek en een lekkere thee wordt wachten uiteraard een plezier.

Voor alle duidelijkheid … die opmerkelijk kleinere Chai Latte én dat nog kleinere potje chocomousse waren voor mij. Ik maak mezelf graag wijs dat ik dus al bij al nog vrij braaf was. 🙂

Het was inderdaad hoog tijd dat ik nog eens naar Hocus Pocus keek dus deed ik dat ook op Halloween avond.

Twitter wilde deze foto niet delen. Het enige dat je te zien kreeg was een zwart vierkant. Fandom-overspel is natuurlijk niet zo netjes. Misschien komt het daardoor. Ik was immers een Hufflepuff sjaal aan het breien terwijl ik Gryffindor sokken aanhad en naar Supernatural keek.

16 gedachten over “Foto-update #106”

  1. Oh, macarons! Dat lijkt me zo moeilijk…
    En superleuk dat je zoveel tickets won voor de Boekenbeurs! Ik won er geen, en denk dat ik mijn centjes ga sparen om er boeken mee te kopen. En mijn tijd spendeer ik dan aan opruimen en bloggen.
    Leuke sjaal, daar ben je nog wel even zoet mee. Ik ga binnenkort weer wat haken. De herfstavonden lenen zich daar perfect toe!

    1. Normaal lukt me het dus wel maar die keer wilde het om de een of andere reden maar niet gaan zoals het zou moeten. Ze waren zo broos dat je ze niet aan elkaar kon bevestigen zonder dat ze stuk gingen. Ik begrijp je hoor wat de Boekenbeurs betreft. Mocht ik de tickets niet gewonnen/gekregen hebben dan zou ik er zelf ook niet of slechts één keer naar toe gaan. Het uitgespaarde bedrag spendeer ik in dat geval net als jij veel liever aan boeken.

    1. De smaak was gelukkig ok. Ze waren echter zo broos dat ik ze amper kon opvullen, laat staan tegen elkaar draaien zonder dat ze meteen verbrijzelden. Al een geluk dat verbrijzelde macarons even lekker zijn. Maar toch, als je ze cadeau geeft wil je uiteraard graag dat ze er een beetje deftig uitzien.

  2. Wat veel leuke foto’s! Ik weet bijna niet waar op te reageren! Leuk dat je vrijkaartjes won en nog leuker dat je er iemand anders ook nog blij mee kon maken. Ach Harry Potter en Supernatural past goed bij elkaar toch, Een gezamelijke aflevering zou helemaal niet verkeerd zijn denk ik 😉

    1. Die gezamelijke aflevering zie ik helemaal zitten. Ik vind het ook super wanneer ik zo’n memes tegenkom waarin Dean, Cas en Sam de nieuwe Defence Against the Dark Arts leerkrachten zijn. Toen ik een aantal maanden terug een screenshot tegenkwam van Dean met een litteken op zijn voorhoofd kon ik het ook niet nalaten om die te bewerken tot een Potternatural afbeelding. Inclusief nieuw logo. 🙂

    1. Ik ben gisteren aan het inpakken begonnen nadat ik leuk inpakpapier had gevonden. Nu ja, ik dacht dat het papier was en bij thuiskomst bleek dat het van die folie is. Dat maakt het inpakken dus een beetje moeilijker.

  3. Super dat je tickets won voor de boekenbeurs! En geloof het of niet, ik heb afgelopen nacht gedroomd van regenbogen (echt een mOOie droom). Ook die prachtige zonsop-/ondergangen kunnen me telkens weer oneindig bekoren. Het maakte het voor jou allicht een stukje aangenamer en hopelijk alles goed verlopen nav het onderzoek… Aan kerstcadeautjes begin ik ook stilaan te denken, binnenkort komt m’n Kerstplanner er ook weer aan. Wordt dus zeker vervolgd. En oh ja wat die snail mail betreft dat is graag gedaan hoor Liesbet (die egeltjes vind ik ook zo super schattig, fijn dat je er net zo over denkt…).

    1. Ik ben sinds gisterenavond kerstcadeautjes aan het inpakken én aan het brainstormen over een aantal pakjes die ik zelf nog zou willen maken. De kerstkaartjes zijn bijna klaar dus ik kan alvast aan de volgende stap beginnen nadenken. Ik vind het egeltje super leuk omdat het mijn Patronus is (ja hoor, dat heeft weer iets met Harry Potter te maken 😉 ).

      1. Oh wat een mooi toeval van dat egeltje dat van die Patronus (moet ik eens opzoeken, naar ik vermoed een soort van geluksbrenger of zo…?). Des te blijer maakt het mij nu 🙂 Zelfgemaakte kerstkaartjes, daar ben ik hier ook al aan begonnen. Leuk toch hé…

        1. Het is een beschermingsspreuk in de vorm van een dier. De vorm van het dier verschilt van persoon tot persoon en je roept het op door te focussen op positieve herinneringen. Zodra de kerstkaarten klaar zijn moet ik weer eens wat nieuwe verjaardagskaartjes maken want die zijn alweer allemaal verstuurd naar vrienden en familie.

  4. Oh, zo’n mooi kaartje dat je maakte voor Kathleen/Tobias!
    En super om te lezen dat je uiteindelijk 6 van je boekenbeursticketten hebt kunnen gebruiken 🙂
    Die foto van Rummikub geeft mij weer zin om dat spel nog eens te spelen; ik begon verdorie al meteen op je foto te kijken of je al volgende stappen kon zetten 😉

    1. Die Rummikub is hier ondertussen al enkele jaren traditie. Vroeger speelden we het vooral veel thuis maar de laatste jaren iedere maandag dat ik bij mijn oma op bezoek ga. Ik zou dat trouwens net als jij gaan nakijken.

    1. Ik denk dat die voor ze aangenomen worden eerst een cursus ‘Hoe kan ik namen fout schrijven?’-moeten volgen. Wie weet wat hadden ze er van gemaakt als ik Zwartraafje als naam had opgegeven. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.