Blogger Vriendenboek #45

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Jantine van Eccentric Lady in de spotlight.

bv-jantineNaam: Jantine

Leeftijd: 31

Wat studeer je of heb je gestudeerd?

Ooit studeerde ik aan de Hogeschool Utrecht

Heb je naast lezen nog andere hobby’s

Zeker. Ik ben gek op tekenen en schilderen, ben beverleiding op scouting en handwerk veel. Schrijven is ook iets wat ik graag doe, maar vaak neem ik daar niet de tijd voor.

Je favoriete eten

Er is enorm veel wat ik lust, zeker als mijn man het heeft gekookt 😉

Je lievelingskleur

Ik heb er drie: pastel-groen, pastel-blauw en zachtroze. Ik ben wat kleuren betreft echt een meisje-meisje geloof ik, ondanks dat ik als tiener door het leven ging als een gothic. (Als tiener droeg ik ook heel veel zwart terwijl ik nu net veel liever kleur draag.)

Verzamel je (naast boeken) iets?

Vooral wol, als ik dat in de winkel zie liggen weet ik altijd wel iets moois wat ik ermee kan maken.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?

Een van mijn Pietje Bell-boeken, en ja, toen ik die van mijn opa kreeg toen ik 9 was heb ik hem gelezen. Daarna nog wel eens. Tegenwoordig is dat boek vooral nostalgisch xD Verder heb ik sinds we hier wonen ook de Discworld-boeken van mijn man in de kast staan, en die heb ik nog niet allemaal gelezen!

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?

Zeker wel. Bij nieuwe boeken valt dat erg mee gelukkig. De laatste miskoop waren een paar boeken van Sophia Kinsella die voor 25 cent bij de kringloop laten, en waar ik vervolgens niet doorheen kwam.

Luister je naar audio-boeken?

Nee, ik heb daar vaak het geduld niet voor. Ik neem visuele dingen veel makkelijker in me op dan auditieve dingen, en bij een luisterboek dwalen mijn gedachten enorm af.

Heb je een favoriet genre?

Als ik altijd alleen een bepaald genre zou mogen lezen, zou ik gaan voor fantasy of classics. Waarschijnlijk de laatste, omdat dat veel boeken zijn die mooi blijven, hoe vaak je ze ook leest.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?

Nog meer boeken van Robin Hobb, ik ben de serie van Fitz aan het verzamelen in het Engels. Oh, en er zijn nog zoveel mooie, gebonden Penguin-classics die ik in mijn boekenkast wil hebben! (Ik lees zelf amper klassiekers, maar deze Penguin-reeks ziet er echt schitterend uit.)

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?

Zoveel mogelijk alles van een schrijver/serie bij elkaar, en de losse boeken staan maar wat door elkaar heen. Verder liggen er gewoon overal in huis boeken. O-ve-ral.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?

Ik lees allebei veel. Veel Engelse recensie-boeken krijg ik in ebook-formaat, veel eigen boeken heb ik fysiek. Allebei hebben hun voor- en nadelen, en ik denk niet dat ik zou willen kiezen.

Heb je een favoriet boek?

‘Jane Eyre’ van Charlotte Brontë, die heeft me de Engelse literatuur ingesleept

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?

De afgelopen maanden heb ik twee van die Penguin Classics gekocht, ‘Wuthering Heights’ en ‘Bleak House’. De paperbacks begonnen uit elkaar te vallen van het vele lezen. Ik vind die covers zo prachtig, de boeken hebben ook echt een ereplaatsje in de woonkamer!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit?

Meer dan 300 zeker wel. Daar liggen wel de Star Trek-boeken van mijn man bij die ik nooit zal gaan lezen (maar ja, gemeenschap van goederen, zijn boeken zijn mijn boeken en zo) en wat boeken die op weg zijn naar de kringloopwinkel, maar dan nog kom ik op zeker die 300 boeken uit.

Wat is je laatst gekochte boek?

‘Assassin’s Apprentice’ van Robin Hobb

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?

Ik werd als kind voorgelezen, en vond lezen toen al geweldig. Ik denk dat het Pinkeltje zal zijn geweest, mijn vader kon die boeken geweldig voorlezen! Daarna kon ik niet wachten om zelf te leren lezen, en dat ging dus al als een speer vanaf de ‘Kim eet tak’-boekjes.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?

Thea Beckman, compleet zonder twijfel! (Haar boeken las ik zelf ook ontzettend graag.)

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?

Terry Pratchett, we hebben bijna al zijn boeken, en dat zijn er veel!

kruistocht-in-spijkerbroek-thea-beckmanWelk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?

‘Bleak House’ van Charles Dickens, ‘Jane Eyre’ van Charlotte Brontë, ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ van Thea Beckman, ‘Wuthering Heights’ van Charlotte Brontë, de eerste vier boeken van de Harry Potter-serie (ik herlas alles als er een nieuw boek van de serie uitkwam). Dat zijn voor mij de boeken die er echt uitspringen.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?

Op de middelbare school vond ik de Nederlandsche Literatuur-boeken verschrikkelijk. Mij doe je geen plezier met ’t Reve, Wolkers en hoe al die andere oversekste oude mannetjes die de meest ranzige dingen op papier zetten en ermee wegkwamen ook mogen heten. Brrrrr verschrikkelijk! Die lessen hebben me bijna van mijn leesverslaving afgeholpen, gelukkig werd ik gered door de Engelse literatuurlessen haha.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

Vast wel!
Jane Eyre – Charlotte Brontë (duh)
Assassin’s Apprentice – Robin Hobb
Nightwatch – Terry Pratchett
The Truth – Terry Pratchett
I know Why The Caged Bird Sings – Maya Angelou
Nineteen Eighty-Four – George Orwell
Emma – Jane Austen

Voornaam vind ik wel even genoeg …

6 gedachten over “Blogger Vriendenboek #45”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.