DIY #10

diy-projectOndertussen hebben jullie in deze rubriek al heel wat boekige knutselprojectjes zien langskomen. Veel van hen waren Harry Potter-gerelateerd. Maar hé, ik ben nu eenmaal een fan daar valt niet veel aan te doen. Van een sleutelhanger, twee verschillende halskettingen en een beker tot een schrijfpen, opslagruimte die je onopgemerkt in je boekenkast kan verstoppen en booknerd-waardige magneten.

Oh en een sjaal. Een (naar mijn persoonlijke mening) mooie sjaal die ik jammer genoeg nog niet vaak heb kunnen dragen.

bookishwishlistpersonallibrarykitHet is alweer even geleden sinds dat laatste DIY-project. Niet dat ik geen inspiratie meer heb hoor. De inspiratie voor dit projectje vond ik namelijk maanden geleden al tijdens een bezoekje aan ’t Stad Leest. In die leuke boekenwinkel verkochten ze immers een pakketje met oude fichekaarten. Die hebben sommige van jullie misschien niet meer meegemaakt maar bij onze plaatselijke bibliotheek hebben ze deze nog vrij lang gebruikt.

Het enige nadeel aan dat pakket? Tja, er zaten slechts 100 kaartjes in én daar kom ik uiteraard niet mee toe indien ik mijn eigen bibliotheek wil catalogiseren op de ouderwetse manier.

diycataloog

Daarom ging ik maar zelf aan de slag. Ik kocht een hoop papier in een beige kleur, schafte mezelf de perfecte stempel aan en toen kon ik er aan beginnen. Verder heb je immers enkel een schaar, balpen of vulpen en een inktkussen nodig.

diycataloog1

Het enige nadeel aan dit ‘geweldige’ idee? Tja, als je meer als 700 fysieke boeken hebt dan heb je wel wat werk voor de boeg. Héél veel werk. Ondertussen besloot ik om mezelf te beperken tot fictie en kookboeken. De ebooks en strips laat ik voor wat het is. Misschien kom het er dan ooit van om dit klusje af te krijgen. 😉

diycataloog3

5 gedachten over “DIY #10”

    1. Ik ga me duidelijk niet snel vervelen. Gelukkig maar dat ik er zoveel tijd aan kan spenderen als ik wil. Af en toe enkele kaartjes dus tot het ooit compleet is.

  1. Leuk gedaan! En toch ook wel een beetje zotjes met zoveel boeken in huis; ik kijk er al tegenop om onze boeken in te geven in excel of dergelijke en dat is dan nog digitaal én wij hebben minder boeken. Respect dus 🙂

    1. Ooit gaat het me lukken. Dan gaan zowel mijn digitaal boeken-archief als de papieren versie én mijn digitale boekenplanken op de site helemaal up-to-date zijn. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.