Blogfeiten #2

blogfeitenOnder de rubriek ‘Facts about me‘ deel ik af en toe enkele persoonlijke weetjes. Ook dankzij Tags als de One Lovely Blog Award of de Versatile Blogger Award krijgen jullie de kans om me iets beter te leren kennen. Als ik me niet vergis heb ik nog nooit een lijstje met blog-gerelateerde feiten gedeeld. Mocht ik het mis hebben dan vraag ik jullie alvast om me deze herhaling te vergeven.


Tja, ik hou nu eenmaal van lijstjes én van het bloggen dus een combinatie van beide moest hier uiteraard ooit wel eens aan bod komen. Naar gewoonte bleek al snel dat ik er zoveel blogfeiten waren dat een enkele blogpost veel te uitvoerig werd. Daarom breng ik jullie nu een vervolg.

Na een tijdje heb ik ook afgeleerd om ELKE blogpost te willen lezen. Het zijn er ontzettend veel en ze spreken me nu eenmaal niet allemaal aan. Bovendien wil ik graag nog wat tijd overhouden om ook effectief aan boeken lezen toe te komen. 😉
*
Ik word nog steeds super gelukkig wanneer iemand een reactie achterlaat of besluit om mijn blog te volgen. In mijn ogen neem je die beslissing omdat iets aan een blog je aanspreekt en dat beschouw ik als een gigantisch compliment.
*
Oh ja, wanneer ik zo’n ‘Je hebt een nieuwe volger’-melding krijg denk ik regelmatig ‘Maakt dit me nu een sekteleider?’. Tja, blijkbaar leg ik af en toe vreemde linken
*
De TTT voelt voor mij soms aan als een Bloglovin-bom. Plots staat mijn Newsfeed vol met meerdere lijstjes rond een specifiek thema. In het begin las ik ze allemaal, nu selecteer ik er elke week drie à vier. (Het record was trouwens 13 of 14 TTT-blogposts op één dag)
*
Diezelfde TTT doet me echter regelmatig bij iets stilstaan. Zo werd het onlangs wel héél erg duidelijk dat ik nog heel wat animatiefilms NIET gezien heb. (Yep, zelfs Frozen)
*
Ik zit steeds met de blog in het achterhoofd én krijg dan ook op de onmogelijkste momenten inspiratie. Uiteraard steeds wanneer er niets in de buurt ligt om het te noteren én dankzij mijn eerder vernoemde rampzalige geheugen ben ik het iets later alweer vergeten.
*
Ooit begon ik een blog te volgen met allemaal blogtips en besloot vervolgens al snel om hem te ontvolgen vermits ik me meteen een slechte blogger voelde. Ook de ‘Beter Bloggen’ – uitdaging heeft dat effect op me. Ik voel me trouwens nog steeds lastig doordat ik nooit aan de laatste fase (maand) van deze uitdaging ben toegekomen.
*
Ik vraag me dan ook regelmatig af of ik wel goed genoeg bezig ben met Zwartraafje. Vragen als ‘Zou ik bepaalde plugins niet moeten installeren om de blog te verbeteren?‘ en ‘Wil ik echt leestijd opofferen om elke blogpost te promoten via bijvoorbeeld Yoast SEO?’ wisselen zich hier dan ook vrij frequent af.

Je mag het me dus gerust laten weten wanneer je iets mist op Zwartraafje. Misschien denken jullie wel aan iets waar ik zelf nog helemaal niet bij heb stilgestaan.

Oh ja … Dit waren ze nog steeds niet allemaal. Er verschijnen in de toekomst dus ongetwijfeld nog wat meer persoonlijke blogfeiten. 😉

9 gedachten over “Blogfeiten #2”

  1. Volgens mij moet je voor jezelf helder krijgen wat je precies met je blog wilt bereiken. Wil je graag ‘groot’ worden dan is SEO wel belangrijk, maar doe je het net als ik meer voor de hobby dan zou ik me vooral focussen op de inhoud! Ik heb trouwens wel de plugin van SEO yoast, want die is vrij simpel.

    Ik zou zelf qua lay-out en header nog veel willen verbeteren, maar als ik dat zelf ga doen ben ik daar heel veel tijd mee kwijt. Tijd die ik daar niet aan kwijt wil zijn…

    1. Volgens mij heb ik tot nu toe nooit werk gemaakt van die SEO omdat ik eigenlijk niet zo zeer bezig ben met het vergaren van meer volgers. Als ik het goed begrijp is dat het belangrijkste doel van SEO (al kan ik me uiteraard vergissen vermits ik er niet goed van op de hoogte ben). Ik vind het uiteraard heel leuk wanneer mensen mijn blog ontdekken en hem willen volgen maar ik hoop dat ze dit doen omwille van de inhoud.

  2. Dat eerste heb ik dus ook heel erg! Toen ik net begon met bloggen wilde ik IEDERE blogpost van IEDERE blogger lezen, maar na een paar weken ging dat gewoon écht niet meer. Veels te veel werk! Nu klik ik in mijn Bloglovin timeline alleen nog maar de artikelen aan die me aanspreken; dat geeft een hoop rust (en tijd!)

  3. Leuk, ik ben ook gestopt met alle blogs te lezen. Ik heb een aantal favoriete bloggers die ik regelmatig lees. Er moet ook tijd overblijven om nieuwe stukjes te schrijven. Dus lees ik minder vaak. Qua blogtips doe ik niet veel, dus geen google-optimalisatie en allerlei trucjes om het aantal volgers op te krikken. Het komt zoals het komt. En anders maar een minder ‘grote’ blogger. Mijn plezier in het schrijven wordt er niets minder om.

    1. Dat laatste blijft uiteraard ook het belangrijkste. Ik vermoed dan ook dat ik het hele SEO-gebeuren aan me voorbij zal laten gaan én de uitgespaarde tijd aan lezen én blogposts schrijven zal besteden.

  4. Leuk deze blogfeitjes! Altijd lastig die keuzes he. Kies je voor je blog of voor je andere hobbies? Het terugbrengen van aantal blogs die je leest helpt daar echt goed bij. Na een tijd interesseren soms mij de onderwerpen of de schrijfstijl niet meer zo. Wel zo overzichtelijk in mijn bloglovin om ze dan te verwijderen.

  5. Haha, die opmerking over die sekteleider! Ik had er nog nooit bij stilgestaan, maar “volgers” hebben, klinkt inderdaad een beetje bizar. Al heb ik mij ondertussen met veel plezier aangesloten bij jouw sekte 😉

    1. Welkom bij de Zwartraafje-sekte. 😉 Ik kreeg vandaag je leuke reacties binnen tijdens een bijpraat-afspraakje met een vriendin. Dus er was al direct iemand bij die kon zien hoe leuk ik ze vond.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.