Iets om naar uit te kijken …

urbanboekenKeek jij vroeger ook altijd naar Buffy The Vampire Slayer en Charmed en kijk je nu True Blood en Once Upon a Time? En las je graag de Twilight (boekenreeks) en keek je met veel plezier naar de The Twilight Saga, maar ben je nu klaar voor ’the next step’? Hou dan Urban Boeken in de gaten.

Tja, wanneer een nieuwe FB-pagina dit als aller-eerste status online smijt … natuurlijk blijf ik hen dan in het oog houden.

Urban Boeken spelen zich af in een wereld die ontzettend op de onze lijkt, maar dan wel een versie waar magische wezens als vampieren, weerwolven of mensen met magische krachten, al dan niet verborgen, rondlopen. Dat doet natuurlijk meteen aan enkele bekende YA-reeksen denken, maar in dit nieuwe genre wordt de hoofdrol ingevuld door een personage dat iets ouder is (in de twintig) en daardoor ook met iets andere problemen te kampen krijgt.

index

Op de Boekenbeurs lag een flyer met reclame voor twee boeken die pas in 2015 uitkomen. Namelijk de boeken van Anne Bishop (maart en mei). Via hun Facebook pagina ontdekte ik vrij recent dat ze ook plannen hebben om in de zomer de eerste twee boeken in de Mercy Thompson-serie van Patricia Briggs uit te brengen.

Rode letters – Anne Bishop                                                                                          Meg Corbyn is een cassandra sangue, een bloedprofeet, die de toekomst ziet elke keer dat haar huid bloedt. Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden eindigt ze in een Stadspark van de Anderen – waar de menselijke wet niet geldt … Simon Wolfgard, gedaantewisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside, weet niet wat hem ertoe beweegt om Meg de baan te geven van Contactmens. Maar als hij Megs geheim ontdekt, moet hij beslissen of zij het waard is om de broze vrede tussen mensen en de Anderen op het spel te zetten.

Mercy Thompson Serie – Patricia Briggs                                                                     Mercedes is Volkswagen mechanic living in the Tri-Cities area of Washington. Her Native American heritage has gifted her with the ability to take the form of a coyote at will. She’s surrounded by far more powerful supernatural beings, including werewolves, vampires and an assortment of fey.

Ben je net als ik nu al verkocht? Dan is dit de pagina die je zeker in het oog moet houden de komende maanden.

6 gedachten over “Iets om naar uit te kijken …”

  1. Ow dat lijkt me wel heel leuk, ik wil al heel lang aan de Mercy Thompson serie beginnen dan is dit misschien wel het goede moment. Zodra de boeken uit zijn natuurlijk haha

  2. de mercy thompson boeken zijn echt een aanrader. heb de eerste vijf boeken al gelezen en heb deel 6 en 7 al klaar liggen om te lezen. ben dol op deze serie.

    1. Tof! Een mening van een mede-boekenfan telt natuurlijk dubbel. Ik ben al een tijdje benieuwd naar deze serie en kijk er dan ook volop naar uit.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.