Book Blogger Enquete II

lots-of-booksOei, het werd deze week veel drukker als verwacht, waardoor jullie natuurlijk wat langer op deze nieuwe blogpost moesten wachten. Daarom probeer ik dit alvast goed te maken, door jullie meteen het tweede en het derde (laatste) deel van de Book Blogger Enquete voor te schotelen.

 

BOEKEN & BLOGGEN

 

Wat is je favoriete boekenblog van 2013?

Goh, ik vind het net leuk dat er zoveel verschillende bestaan. Op die manier krijg je verschillende meningen over al die nieuwe boeken en leer je ook genres kennen die je zelf niet snel uit het rek zal pakken. Craving Pages en Adorable Books zijn echter de twee blogs die er voor zorgden dat ik ook andere boekenblog(st)ers ontdekte.

 

Welke review, die je het afgelopen jaar hebt geschreven, is je favoriet?

Eigenlijk zijn dat allemaal recensies waar ik een reactie op kreeg. Iemand die me liet weten dat ze het leuk vonden om te lezen, of een uitgeverij die de recensie deelde via Facebook of Twitter, … Zelf ben ik niet altijd overtuigd dat ze wel goed genoeg zijn, al heb ik de afgelopen maanden wel al wat bijgeleerd. Dus zo’n positieve reacties zijn een heel welkome bevestiging. Enkele titels: Halverwege het graf, Het Experiment, Het Rosie Project, Onsterfelijk, …)

 

Wat is je favoriete boek-gerelateerde ontdekking van het afgelopen jaar? (website, winkel, wat dan ook zolang het maar met boeken te maken heeft.)

The Book Depository. Gratis verzending én goede prijzen. Vrij gevaarlijk dus, vermits er nu geen reden is waardoor ik niet zou kunnen verder lezen in een verslavende reeks.

 

Wat is jouw mooiste boekenblog moment van 2013?

Ik vond het heel leuk om mijn boekenkasten te zien verschijnen op Adorable Books. Maar het is nog leuker wanneer ik zie dat één van mijn recensies verspreid wordt door een uitgeverij.

 

Heb je meegedaan aan challenges dit jaar? Zo ja; hoe is dat voor je uitgepakt?

Het afgelopen jaar heb ik dankzij ‘Craving Pages’ voor het eerst meegedaan aan een leesmarathon. Door de hittegolf die toen door het land trok mocht ik me niet inspannen én kwam die uitdaging dus heel goed van pas. Op 6 dagen tijd heb ik toen 10 boeken verslonden, zo’n 11 500 pagina’s als ik het me goed herinner. Ook mijn eerste Goodreads-challenge is nu achter de rug. Ik heb het aantal enkele keren verhoogd, van 75 naar 100, vervolgens naar 120 én dan 130 om vervolgens te ontdekken dat ik zo’n 140 boeken had gelezen in 2013. (meer details over deze challenge kan je terugvinden in een eerdere blogpost)

 

VOORUITBLIK

 

Aan welk boek ben je dit jaar niet toegekomen en staat nu boven aan je nog-te-lezen-lijstje voor volgend jaar.

Oei, het jaar is ondertussen al eventjes bezig. Eind 2013 was ik nog volop aan het wachten op een bestelling van The Book Depository én dan vooral op het 10de boek in de Midnight Breed-reeks van Lara Adrian. Dat was dan ook het eerste boek dat ik dit jaar las en ondertussen ben ik al weer volop aan het wachten tot het volgende boek geleverd wordt.

 

Naar welk boek, wat uitkomt in 2014, kijk je het meest uit?

Eigenlijk ben ik niet zeker of het dit jaar uitkomt, maar ik ben ontzettend benieuwd naar het derde boek van Deborah Harkness. Na ‘Allerzielen’ en ‘De schaduw van de nacht’ ben ik heel benieuwd hoe het Diana Bischop en Matthew Clairmont verder vergaat. Ook de verfilming van het eerste deel uit deze reeks is één van de zaken waar ik erg naar uitkijk. Ik ben echter wel zeker dat er in 2014 twee nieuwe boeken van Jeaniene Frost worden vertaald én daar zit ik echt op te wachten. Er staan er echter veel op dit lijstje: Gesloten hart – Sylvia Day, Op zoek naar het onmogelijk – Jennifer Probst, Op zoek naar jou – Jennifer Probst, Project Persefone: Het verzet – Michelle Gagnon, Godin van Nature – P.C.Cast, … en zo kan ik zonder probleem nog een tijdje doorgaan. 🙂

 

Wat hoop je in 2013 te bereiken met lezen/bloggen?

Hmmm, ik hoop meer mensen te kunnen bereiken met mijn blog én site in het algemeen. Jammer genoeg heeft mijn site geen RSS-feed en kan ik hierdoor geen gebruik maken van Bloglovin’. Ook wil ik graag beter  worden in het schrijven van recensies en hoop ik natuurlijk weer een aantal geweldige schrijftalenten te ontdekken. Leuke vervolgen op reeksen die ik volg, maar ook onbekende auteurs, …

 

Naar welke boeken-evenementen van 2014 kijk je het meest uit?

De Boekenbeurs is een klassieker natuurlijk. Maar ook het Boekenfestijn is erg moeilijk aan te weerstaan. Al zijn het vooral evenementen zoals een leesmarathon die me aanspreken. Op die manier heb ik afgelopen jaar veel mede-boekenfans ontdekt en ik vind het erg leuk om iets samen te doen en tips uit te wisselen.

 

Doe je dit jaar mee aan een lees-challenge? Zo ja; welke?

Ik doe alvast mee met de Goodreads-challenge. Mocht er een nieuwe leesmarathon georganiseerd worden, dan doe ik heel graag opnieuw mee.

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.